Podnikání je nejistota

Peníze


Dá se soukromým podnikáním dost vydělávat a tím pádem časem i zbohatnout? Samozřejmě, že dá. Ale jde jenom o teorii, u které nikdo nikomu nezaručuje, že se to právě tak i vyvine. Je celá řada bohatých podnikatelů, ale zrovna tak je i mnoho těch, kdo mají jednu kapsu prázdnou a druhou vysypanou. A pokud něco mají, pak třeba jenom dluhy.

dvě eura

Je logické, že pouští-li se někdo do podnikání, pak proto, že chce zbohatnout. Chudoba sice podle lidového moudra cti netratí, ale přesto nikdo neusiluje o to, aby sám sebe svou usilovnou prací přivedl na mizinu. Ale navzdory takovému přání, navzdory touze po bohatství končí celá řada soukromníků naopak v chudobě. Něco se jim v podnikání nepovede a problémů může být rázem celá velká hromada.

A co dělají podnikatelé, u nich se to vyvinulo tímto nežádoucím směrem? Je jasné, že hledají řešení. Šetří, na čem se jenom šetřit dá, a nakonec si často berou ještě i podnikatelské půjčky, aby zvládli financovat to, co nesnese odkladu a nedá se to ignorovat.

eura v kapse

Pokud podnikatelé hledají v tísni vhodné půjčky, často je zaujmou nebankovní hypotéky americka-nebankovni-hypoteka.cz. A když je tyto nezaujmou hned zkraje, pak se stanou žádanými později, poté, co podnikatel s finančními problémy neuspěje někde v bance. V bance totiž běžně požadují předložení dost dobře vypadajícího daňového přiznání, dokladů o příjmech a podobně, nahlíží se tu i do registrů dlužníků, a to je to, co není podnikatelům v nesnázích po chuti. Protože to jsou nejčastější důvody, proč banky neúspěšným podnikatelům půjčky nedávají. Zatímco nebankovní společnosti podobné nedokonalosti moc nevadí. A když se tu podnikatel zaručí za nebankovní hypotéku nemovitostí, má vystaráno. Protože je nemovitost ideální zárukou splácení. Nikdo ji před nikým nikam neschová, je to hodnotná a dobře prodejná záležitost, a tak nebankovní společnost určitě neprodělá. A ochotně půjčuje.