Braňte se proti stresu adaptogenními bylinkami

Výrobky


Pokud alespoň občas sledujete televizi nebo si prohlížíte webové stránky, možná jste objevili reklamu, která propaguje výrobek pro suplementaci magnézia. Reklama je koncipována tak, že mladý muž záměrně šlape v předsíni zablácenými botami, aby svou přítelkyni vyvedl z míry a stresoval. Tímto je docela trefně naznačeno, že právě stres je jednou ze situací, kdy je z těla odčerpáván hořčík. Problém je však v tom, že stresu je v současné době až příliš a dostává chronickou podobu, kdy v podstatě ze stresu za celý den téměř nevyjdete.

Například vás ráno vystresuje zpráva z rozhlasu, poté botička na autě za špatné parkování, vzápětí vyhazov z práce, na to pětka z matematiky vaší dcery, pak plíseň v jogurtu, který jste si chtěl dát k svačině, následně sousedka, která si na vás stěžuje, že jste zapomněl vytřít schody v paneláku, a mohli bychom pokračovat donekonečna.

stresující život

Stres však nezpůsobuje pouze problémy s magnéziem, odčerpává z organismu i testosteron, respektive stará se o to, aby díky stresovým hormonům se testosteron nemohl v dostatečné míře vytvářet. Tím pak vzniká jev, zvaný adrenální únava, kdy jsou přetěžovány nadledvinky a člověk rychle chátrá, organismus se přestává regenerovat, a může to skončit i závažným onemocněním.

nebezpečí stresu

Zpočátku se to ale projevuje (hlavně u mužů) ztrátou zájmu o sex a neschopností udržet erekci a dále pak přibíráním na váze s tukovou tkání a úbytkem svalové hmoty, únavou a neschopností soustředění, podrážděností, depresemi a celkovým rozpadem osobnosti. Z muže se pak stává troska, a to třeba i v produktivním věku.

Nenechte to dojít tak daleko, vyhýbejte se stresu, jak to jen jde, změňte životní styl a užívejte proti stresu rostlinné přípravky, například bulharský Tribulus, který patří do rodiny adaptogenních bylin, a napomáhá zvyšovat testosteron a redukovat výskyt stresových hormonů v krevním řečišti.