Zbavte nás štěnic

Služby


Štěnice je slovo, které vyslovujeme s nechutí a despektem. Tyto živé organismy rozhodně nebudí úctu a spíše jimi opovrhujeme – není divu, vždyť parazitují na člověku, živí se jeho krví a způsobují nepříjemné svědění a bolest a naskakují po jejich působení krvavé boláky. Štěnice jsou mezi mnoha lidmi spojovány s nečistotou, zanedbanou hygienou a obecně špatným životním stylem, a když se někde rozšíří informace, že se tam vyskytují, zpravidla se domníváme, že jde o sociálně odloučené jedince nebo komunity, ovšem to je poměrně rozšířený a vžitý mýtus. Ve skutečnosti si tato zvířátka můžeme do domácnosti přivléct z dovolené, a to dokonce z pobytu v honosném, luxusním hotelu.

hotelové apartmá

Nestává se to sice tak často, ale pamatujte na to, že štěnice vyžadují přítomnost člověka, a právě v ubytovacích zařízeních typu hotelů se neustále střídají desítky až stovky lidí v průběhu jednoho měsíce. Štěnice se dovedou výborně ukrýt a jakmile je nablízku hostitel, vylézají v noci z úkrytu a jdou na lov. Většinou napadají člověka v ložnici, takže se pak ráno probudí rozmrzelý a pokousaný. Jestliže se u vás doma štěnice objeví, anebo na ně máte alespoň podezření, využijte služby profesionální likvidace štěnic.

starožitný nábytek

Není totiž jednoduché se jich důkladně zbavit, ostatně také se pro štěnice vžil zlidovělý výraz, že je někdo „vlezlý jako štěnice a není snadné mu uniknout“. Neexistuje ani žádný recept, jak se návštěvě štěnic bránit, ty se mohou usídlit v každém příbytku, i když je čistý a uklizený. Vhodné je po příjezdu z dovolené důkladně veškeré prádlo vyprat na vysokou teplotu a zavazadla vydezinfikovat, čímž se alespoň sníží pravděpodobnost jejich zavlečení. Štěnice si také můžete přitáhnout ve starožitnostech, například v čalounění starých křesel, proto se vyplácí být obezřetní a podrobovat dezinfekci i takové kusy nábytku.